Οι φορείς

Κύριος τομέας δραστηριοτήτων της ECOVAR POWER είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα.Όμως η εταιρεία δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων παρέχοντας αξιόπιστες λύσεις και προτείνοντας στοχευμένες βελτιώσεις. Είναι αφοσιωμένη στην καινοτομία και στην αιχμή της τεχνολογίας σε κάθε τομέα δράσης της, παρέχοντας στους πελάτες της τα εργαλεία που χρειάζονται και κάνουν τη διαφορά. Άλλοι τομείς δραστηριότητάς της εταιρείας είναι:
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ (Τμήμα Μελετών και έργων) EPC Services (Κατασκευές έργων Φωτοβολταϊκών και ΑΠΕ, Τεχνικών και ΗΜ έργων)
Renewable energy (Έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας)
Consulting Services (Συμβουλευτικές υπηρεσίες, διάγνωση αναγκών, βελτίωση δομών επιχειρήσεων)
ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (Φύλαξης, καθαριότητας, υποστήριξης)
Security Servises (Φυλάξεις ΦΒ (Στατική/partols), φυλάξεις κτηρίων, ασφάλεια διοργανώσεων)
Fasility Management (Παροχή υπηρεσιών καθαριότητας και υποστήριξης λειτουργίας σε πελάτες του δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα)
Recycling (Διαχείριση και συγκέντρωση υλικών για ανακύκλωση PV)
ΤΟΜΕΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ
O&M Services (Συντήρηση Σταθμών Παραγωγής Ενέργειας & άλλων έργων ΑΠΕ)
WebSpace Services (Διάθεση χώρου στο διαδίκτυο, διαχείριση web μέσων ενημέρωσης και πληροφόρησης)
Surveillance Servises (Επιτήρηση, διαχείριση & βελτίωση απόδοσης Φωτοβολταϊκών και άλλων έργων ΑΠΕ)
ΤΟΜΕΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
R&D team (Έρευνα και ανάπτυξη σε τομείς των ΑΠΕ & σε εφαρμογές επιτήρησης)
Safety Services (Τεχνικοί ασφαλείας, διάγνωση & βελτίωσης συνθηκών ασφάλειας)
Engineering (Μελέτες ανάπτυξης έργων ΑΠΕ, ΗΜ, Περιβαλλοντικές, οικονομοτεχνικές, γεωργικής ανάπτυξης)

ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΉΣ & ΣΥΝΤΉΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΎ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ

Οι ερευνητικές δραστηριότητες στο Τμήμα Επιστήμης των Υλικών εστιάζουν στη μελέτη προηγμένων υλικών που υπόσχονται τεχνολογικές εφαρμογές.
Η έρευνα καλύπτει τρία μεγάλα πεδία (i) μοριακά υλικά (ii) βιο-υλικά και (iii) μικρο- και νανο-φασικά υλικά. Παραδείγματα μελέτης αφορούν (α) κεραμικά, πολυμερικά, μέταλλα, ύαλοι, υγροί κρύσταλλοι, σύνθετα και ευφυή υλικά (β) ημιαγωγούς, μαγνητικά υλικά, νανο-υλικά, φωτονικά υλικά και μοριακά και υβριδικά υλικά με εφαρμογές στην πληροφορική, την οπτοηλεκτρονική, τις τηλεπικοινωνίες και την ενέργεια, καθώς και (γ) βιοϋλικά,
βιοσυμβατά υλικά, υλικά φαρμακευτικών εφαρμογών, οδοντιατρικής και ιατρικής. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν την θεωρητική μελέτη και σχεδίαση καινοτόμων υλικών, τη σύνθεση και την ανάπτυξη υλικών και δομών, τον χαρακτηρισμό τους, την επεξεργασία και μορφοποίηση δομών με έμφαση στη νανοτεχνολογία, τη διερεύνηση και ενεργοποίηση της λειτουργικότητάς τους και τέλος την ολοκλήρωση διατάξεων για εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας.

Το Εργαστήριο Ηλεκτρομηχανικής Μετατροπής Ενέργειας (ΕΗΜΕ), που υπάγεται στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, ιδρύθηκε το 1974, βρίσκεται δε σε πλήρη λειτουργία από το 1975. Από το 2010 διευθύνεται από τον Καθηγητή Δρ.-Μηχ. Εμμανουήλ Τατάκη.
Σκοπός του ΕΗΜΕ είναι η εκπαίδευση και η έρευνα στα γνωστικά αντικείμενα των Ηλεκτρικών Μηχανών, των Ηλεκτρονικών Ισχύος (Στοιχεία, Διατάξεις και Εφαρμογές), των Βιομηχανικών Ηλεκτρονικών, των Ηλεκτρικών Κινητηρίων Συστημάτων και γενικότερα της Μετατροπής και Εξοικονόμησης Ενέργειας.
Η ερευνητική και διδακτική δραστηριότητα του ΕΗΜΕ λαμβάνει χώρα σε δύο εργαστηριακούς χώρους, εμβαδού 400τ.μ. και 200τ.μ., αντίστοιχα, ενώ διαθέτει, επίσης, γραφεία, βιβλιοθήκη, αίθουσα δικτύου υπολογιστών, αποθήκες κλπ. Είναι εφοδιασμένο με ηλεκτρομηχανικές διατάξεις, διαφόρων τύπων ηλεκτρικούς κινητήρες και ηλεκτρονικούς μετατροπείς ισχύος, αναπτυξιακά συστήματα και εξειδικευμένα όργανα, όπως ρυθμιζόμενα
τροφοδοτικά, παλμογράφους, αναλυτή ενέργειας, αναλυτή φάσματος, συστήματα καταγραφής δεδομένων, όργανα μέτρησης ηλεκτρικών και μηχανικών μεγεθών, παλμογεννήτριες, ηλεκτρονικά φορτία, κ.ά.
Το ερευνητικό έργο που έχει εκπονηθεί στο ΕΗΜΕ έχει δημοσιευθεί σε αναγνωρισμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια (άνω των 265 δημοσιεύσεων). Στο έργο αυτό υπάρχουν πάνω από 1950 ετεροαναφορές. Επίσης, στο ΕΗΜΕ έχει υλοποιηθεί ένας σημαντικός αριθμός διδακτορικών διατριβών (24), διπλωματικών εργασιών (άνω των 410, πολλές από τις οποίες είναι κατασκευαστικές), καθώς και ερευνητικών προγραμμάτων (άνω των 35), χρηματοδοτούμενων από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους, καθώς και ιδιωτικές εταιρείες.